Veel gestelde vragen

Antwoorden op de meeste gestelde vragen vindt u hier.
U kunt ook altijd een mail sturen met uw vragen naar vragen@coldtec.nl.

Hoe bestel ik mijn airco bij Coldtec?

U kiest de juiste oplossing en u ontvangt meteen een scherpe offerte. Ook is het mogelijk om online meteen een montage afspraak te maken. Wilt u uw wensen toch even doornemen met onze experts? Dan is het mogelijk om een afspraak te maken voor een online gesprek of bezoek bij u thuis.

1) Maak een overzicht van de ruimten waar u airco wil
2) Geef aan in welke ruimte u wilt koelen en-of verwarmen
3) Kies voor elke ruimte de juiste optie
4) Bestel en boek een montage afspraak

Waarom bieden jullie alleen standaard oplossingen?

Gemiddeld genomen zijn de woon-, slaap- en werkruimten in een huis van ongeveer gelijk volume. Daarom werkt Coldtec met standaard oplossingen voor airconditioning voor particulieren. Hierdoor kunnen we ook de allerbeste kwaliteit airco voor een scherpe prijs aanbieden. Daarnaast geven veel webshops een verkeerd beeld als het om prijzen gaat. Door voor een standaard oplossing te kiezen weet u zeker dat er geen plotselinge meerkosten om de hoek komen kijken.

Hoe belangrijk is luchtkwaliteit?

Heel belangrijk! Niet alleen voelen we ons beter in een fijn binnenklimaat, het is ook bewezen gezonder. Met behulp van uw airco creëert u binnen een klimaat dat optimaal is om in te leven. Bovendien worden de negatieve factoren in de lucht zoals pollen, stof en vuil weggefilterd. Zo voldoet de luchtkwaliteit aan de strengste hygiënische normen. De combinatie van een geregelde temperatuur, aanpasbare luchtstromen en een aangename luchtvochtigheid zorgen samen voor een gezond leefklimaat.

Wat kost een airco?

Coldtec rekent vast prijzen voor de standaard situaties in uw huis. Met onze handige offerte tool ziet u meteen wat u kwijt bent. Let op: wij leveren alleen de hoogste kwaliteit airco’s. Deze zijn op langer termijn efficiënter en goedkoper in onderhoud dan b-merken. Bovendien is het rendement hoger en de levensduur langer.

Welke garantie geeft de fabrikant?

Op alle producten van Mitsubishi Electric zit een standaard fabrieksgarantie van 3 jaar. Dit houdt in dat een onderdeel wat defect is kosteloos omgeruild mag worden tegen een nieuw onderdeel. Coldtec verlengt de garantie met een extra 2 jaar op de geleverde onderdelen én installatie bij het afsluiten van een onderhoudscontract.

Wat is het verschil tussen een vaste en mobiele airco?

Een vaste airco bestaat uit een buiten- en binnendeel. Door deze combinatie werkt hij veel zuiniger en doeltreffender dan een mobiele airco. Bij een mobiele airco moet altijd een doorgang naar buiten worden gemaakt, wat er in de praktijk op neerkomt dat een raam open moet staan. Dit gaat ten ten koste van de efficiëntie van het apparaat.

Is een airco ongezond?

Zeker niet. De luchtkwaliteit in uw huis kan een belangrijk effect hebben op uw gezondheid. Omdat een airco niet alleen zorgt voor een prettige temperatuur, maar ook voor ventilatie en luchtfiltering, draagt een airco bij aan een gezond binnenklimaat.

Kunt u verkouden worden van airco?

Het verkoudheidsvirus wordt overgedragen van mens tot mens. Airco speelt hier geen rol in. Wel ervaren sommige mensen het contact met koude lucht als onaangenaam met klachten als een stijve nek of een droge keel tot gevolg.

Bij de airco’s van Mitsubishi Electric kunt u gelukkig niet alleen de ventilatiestanden bepalen, ook de route van de luchtstroom kunt u instellen. Zo kunt u goed voorkomen dat u in een koude luchtstroom zit. Overigens wordt door ventilatiestand de lucht in uw woning gefilterd, waardoor virussen als het verkoudheidsvirus minder kans hebben in uw woning.

Hoeveel geluid produceert een airco?

Mitsubishi Electric is innovatief marktleider. Zo lukt het keer op keer om zowel binnen- als buitenunits te ontwikkelen met een zeer laag geluidsniveau. De airco’s die wij leveren kunnen op 20 dB draaien. Het geluid van een buitenunit valt in de meeste gevallen weg in de omgevingsgeluiden. U kunt het geluid van een buitenunit vergelijken met het geluid van een gemiddelde koelkast.

Mag ik airco aanleggen zonder vergunning?

U heeft voor de aanleg van airco in principe geen vergunning nodig. In het geval van beschermde architectuur kan het zijn dat de buitenunits buiten het zicht moeten worden gehangen.

Hoe onderhoud ik mijn airco?

Professioneel onderhoud verlengt de levensduur van uw airconditioner. Ondanks dat uw airco in principe weinig onderhoud behoeft, is het raadzaam de airco een aantal keer per jaar goed te reinigen. Zo voorkomt u ook dat de optimale werking van uw airco terugloopt. Download hier onze brochure ‘garantie en onderhoud’.

Gebruikt een airco veel stroom?

Mitsubishi Electric heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet gek dus dat onze airco’s tot de meest energiezuinigste uit de markt behoren. Een gemiddelde slaapkamer tot 25m2 is te koelen met een airconditioner die nog geen 800 Watt gebruikt, dit is vergelijkbaar met de helft van het gebruik van een stofzuiger.

Moet ik een extra stroomgroep laten aanleggen voor een airco?

Uitgaande van ons aangeboden A-merk Mitsubishi Electric is een extra groep veelal niet nodig. Het maximaal opgenomen vermogen ligt tussen de 700 á 900 Watt als de airco vol in bedrijf is. Dit komt nagenoeg nooit voor. Doordat de airco is uitgevoerd als inverter zal deze naargelang de temperatuur in ruimte zakt langzaam af en op toeren.

Wat betekent inverter techniek?

Toepassing van inverter technologie zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. Het inverter systeem stemt de te leveren koel-en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel en tochtvrij binnenklimaat. De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een circa 30% lager energieverbruik dan de gebruikelijke aan/uit systemen. Dit lagere energieverbruik wordt veroorzaakt doordat bij inverter technologie de geleverde capaciteit continu aangepast wordt aan het setpoint, terwijl bij de conventionele aan/uit technologie de compressor uitgaat zodra de gewenste temperatuur bereikt is. Zodra de temperatuur vervolgens te hoog of te laag wordt zal bij een invertersysteem de geleverde capaciteit verhoogd worden, terwijl bij het aan/uit systeem de compressor volledig opnieuw opgestart moet worden.

Kan een airco ook verwarmen?

Absoluut. Onze airco’s hebben vier standen: koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen.

Ik ben niet tevreden over mijn airco. Wat kan ik doen?

Coldtec is een gecertificeerd onderneming. Dat wil onder andere ook zeggen dat wij uw klacht zeer serieus nemen. U kunt met uw klacht het beste contact opnemen met onze serviceafdeling. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een email naar service@coldtec.nl

Wat is de levensduur van een airco?

Afhankelijk van het onderhoud en intensiteit van het gebruik gaat een airco van Mitsubishi Electric gemiddeld 15 jaar mee. Dat is een stuk langer dan die van een gemiddeld B-merk.

Waarom kan ik niet kiezen uit merken?

We staan volledig achter de bewezen kwaliteit van Mitsubishi Electric. Buiten de voordelen die het ons biedt tijdens de installatie, laten we bij u een product achter dat duurzaam en onderhoudsarm is. Om nog maar niet te spreken over het fantastische rendement. Ook hebben wij goede samenwerking met de leveranciers zodat wij garantie kunnen geven op het snel leveren van onderdelen. Uiteraard kunt u ook voor andere merken bij ons terecht. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat is het beste seizoen voor een airco?

Wist u dat u het hele jaar plezier kunt hebben van de airco? Een airco kan namelijk niet alleen koelen; hij kan ook verwarmen, ventileren en ontvochtigen, indien gewenst.

Welk seizoen kan de airco worden geplaatst?

Het plaatsen van een airco is niet seizoensgebonden. Wel kan het zijn dat door gladheid, wij niet veilig kunnen werken op het dak (indien noodzakelijk).

De voordelen van airco op uw slaapkamer

Slapen in een ideale temperatuur is natuurlijk al heel fijn. Met uw airco koelt of verwarmt u uw slaapkamer in een korte tijd. Indien in werking kan airco ook zorgen voor een toestroom van gefilterde lucht, wat uw slaapkwaliteit ook zeker ten goede komen.

De voordelen van airco in uw woonkamer

Genieten van een optimaal binnenklimaat in uw woonkamer? De temperatuur in uw woonkamer wilt u vaak net even anders dan de rest van het huis. Met airco stelt u deze heel precies in. Dat de ruimte dan meteen wordt ontvochtigd en geventileerd is mooi meegenomen.

De voordelen van airco in uw werkkamer

Als de huidige tijden ons iets hebben geleerd, is dat thuiswerken meer de norm wordt. Werken in een optimaal binnenklimaat zorgt voor betere prestaties. Dat lijkt een voor de hand liggende conclusie tijdens de steeds warmer wordende zomermaanden. Maar vergeet niet dat door ventilatie, luchtfiltering en ontvochtiging het hele jaar door een aangenaam en gezond binnenklimaat wordt gecreëerd.

Is het koudemiddel R32 schadelijk voor het milieu?

Het Koudemiddel R32 is het middel dat voor alle aircomerken gebruikt wordt. Het is echter niet de bedoeling dat dit in het milieu terecht komt. Door te kiezen van een montage middels onze gecertificeerde monteurs heeft u de meeste zekerheid dat dit ook niet gebeurd. In geval een airconditioning afgekoppeld moet worden zorgen ervoor dat het koudemiddel op de juiste manier wordt afgevoerd. Tijdens het jaarlijkse onderhoud zal de monteur het koudemiddel controleren en alle locaties waar mogelijk een lekkage kan ontstaan.

Wat is de kwaliteit van Hisense?

Bij Hisense geniet u bij elk model van vele voordelen zoals Wi-Fi aansturing, ontvochtigen van de ruimte en het instellen van de gewenste temperatuur. Hisense Air Conditioners bestaat al 25 jaar en een samenwerking met het Japanse Hitachi. Deze combinatie maakt dat wij, bij jaarlijks onderhoud, 5 jaar garantie geven. Door het volume dat Hisense verkoopt ontstaat er een prijs/kwaliteit verhouding die heel aantrekkelijk is. Wij zien dat veel klanten dit waarderen en daarom is Hisense het snelst groeiende aircomerk in Nederland.