Airco installatie

U heeft uw keuze voor een airco gemaakt en de installatie-afspraak is gemaakt. Per airco zullen we ongeveer een dagdeel bezig zijn met de installatie. Wat kunt u verder verwachten?

Stap 1

Installatie van het binnendeel

We beginnen met de montage van het binnendeel. Deze hangen we op de juiste plaats. Het is belangrijk de binnenunit zo hoog mogelijk in de ruimte te plaatsen. Zo is hij het meest efficiƫnt. Uiteraard luisteren we hierbij ook naar uw wensen.

Stap 1
Stap 2

De leidingen

Na het plaatsen van het binnendeel plaatsen we de leidingen van het binnen- naar het buitendeel. Deze leidingen gaan door de muur en worden afgewerkt in een kokerprofiel. Voor het kokerprofiel kunt u vooraf kiezen uit een beschikbare kleur, die u het best vindt passen in uw interieur of op de buitenmuur.

Stap 2
Stap 3

Installatie van het buitendeel

Voor het plaatsen van het buitendeel zijn drie opties: op de dakkapel, aan de muur met een beugel of op de begane grond of het afdak. Vooraf zullen we de voor u geschikte optie bepalen.

Stap 3
Stap 4

Afpersen, vacumeren en vullen

Uw airco wordt gevuld met koudemiddel volgens wet- en regelgeving. Dit mag niet iedereen zomaar uitvoeren omdat koudemiddel niet in de buitenlucht mag komen. Voordat we gaan vullen, persen we de leidingen met speciaal gereedschap af en testen we het systeem door vacuĆ¼mdruk op de installatie te zetten.

Stap 4
Stap 5

Gereed!

De airco is aangesloten. Uiteraard vertrekken wij niet zonder onze rommel op te ruimen en u een uitgebreide instructie te geven. Veel plezier van uw airco!

Stap 5

Airco installatie in beeld

  1. Het binnendeel
  2. De leidingen
  3. Het buitendeel
  4. Afpersen, vacumeren en vullen
Installatie airco onderdelen