Energielabel warmtepomp

Bij de aanschaf van een apparaat of installatie is het verstandig om het energielabel, in dit geval van uw warmtepomp te controleren. Een hoog label staat immers garant voor een laag energieverbruik. En wie denkt aan de lange termijn laat dit meewegen bij de aanschafprijs.

Wat is een energielabel?

Alle elektrische apparaten voor in huis zijn verplicht voorzien van een energielabel. Dit label is voorzien van een score die het energieverbruik aangeeft. De laagste score is G (het minst zuinig) en de hoogste A (het zuinigste). In A maken we ook nog onderscheid A+, A++ en A+++, waarin de laatste de meest zuinige energieklasse is.

De laagste score is G en de hoogste A

Voordeel van energielabel warmtepomp

Energielabel warmtepomp

Coldtec levert alleen warmtepompen van A-kwaliteit met een energielabel van A+, A++ en zelfs A+++, het hoogst mogelijke label. Een hoge score staat immers garant voor een hoog rendement en laag energieverbruik. Omdat de installatie energie-efficiƫnt werkt, betekent een hoog energielabel dat er nog minder energie in de vorm van elektriciteit nodig is, voor eenzelfde opbrengst, in de vorm van warmte.

Energielabel warmtepomp