Warmtepompen

Een warmtepomp kan voor uw pand een interessante investering zijn. Stoppen met het gebruik van aardgas levert u namelijk een flinke kostenbesparing op en het is ook nog eens goed voor de toekomst van de aarde. Bovendien zijn er voor de meeste warmtepompsystemen interessante subsidies.

Verwarmen en warm tapwater

Geen gebruik van aardgas

Besparen op energiekosten

Hoog rendement

Een warmtepomp is de ideale vervanging voor de cv-ketel. Waar het rendement van een cv-ketel ongeveer tussen de 80 en 100% ligt, is het rendement van warmtepompen ongeveer 400%. Dat betekent dat een warmtepomp met 1kW opgenomen vermogen wel tot 4kW kan verwarmen. Hierbij verbruikt de warmtepomp dus geen gas, maar enkel elektriciteit.

Multifunctioneel

Een warmtepomp wordt allereerst gebruik voor de verwarming van bedrijfspanden en woningen. Daarnaast zijn alle moderne warmtepompen ook ontworpen om warm tapwater te produceren. De warmtepomp is daarom een ideale oplossing voor elke woning en bedrijfsruimte, zoals winkels, scholen, hotels, gezondheidscentra, kantoorgebouwen etc.

Binnen- en buitenunit

Een warmtepomp bestaat altijd uit 1 of meer, al dan niet gekoppelde buitenunits en 1 of meer binnenunits. Voor het warme tapwater worden ook 1 of meer tapwatervaten geïnstalleerd en voor het verwarmingswater 1 of meer buffervaten. Optioneel kunnen moderne installaties gekoppeld worden met zonnepanelen en/of zonnecollectoren.