Wat is een hybride warmtepomp?

Onze hybride warmtepompen zijn ideaal voor wanneer de isolatiewaarde van uw huis niet hoog genoeg is voor een all-electric model of wanneer u hierover twijfelt en eerst de prestaties van uw warmtepomp wilt testen.

De hybride warmtepomp en uw bestaande cv-ketel

De naam hybride is wellicht wat verwarrend. De hybride warmtepomp is geheel elektrisch, maar werkt wel slim samen met uw bestaande cv-ketel. Vandaar de naam hybride. Zo wordt uw woning verwarmt door middel van uw hybride warmtepomp. En bespaart u dus flink op uw gasrekening. In uitzonderlijke gevallen, bij extreem lage buitentemperaturen wordt het voor de warmtepomp te koud om rendabel uw woning te verwarmen. Op dat moment zal uw cv-ketel bijspringen. Uw cv-ketel wordt ook nog ingezet voor uw warme water.

Electric ready

Onze hybride oplossing is electric-ready. Dat kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld twijfelt of uw woning op een all-electric installatie kan draaien. Electric-ready betekent dat u de warmtepomp met een eenvoudige toevoeging omgebouwd kan worden naar een all-electric oplossing. Dat doen we door uw cv-ketel te verwijderen en hiervoor in de plaats een tapwaterboiler te plaatsen. Hiermee draait u dan volledig elektrisch en kunt u van het gas af. 

Isolatie woning

Hoe beter uw woning is geïsoleerd, hoe minder vaak de warmtepomp zal hoeven over te springen op de cv-ketel. Het loont dus om uw woning te voorzien van duurzame isolatie, zoals dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en hiermee uw gasrekening nog verder omlaag te brengen. Wanneer u een nieuw huis laat bouwen of een nieuwbouw woning betrekt, is de isolatie vaak van een dusdanig niveau, dat u met alleen een all-electric warmtepomp zou kunnen volstaan. Voor woningen zonder optimale isolatie is de hybride warmtepomp dus de perfecte oplossing.

Subsidies op de hybride warmtepomp

Omdat de hybride warmtepomp een all-electric duurzame aanpassing is aan uw woning, komt u bij de aanschaf van de warmtepomp in aanmerking voor het aanvragen van subsidie. Deze kan oplopen tot wel € 2.850,-. Wij adviseren u hierover graag en geven een handige handleiding door uw subsidieaanvraag voor u: zo bent u snel verzekerd van een teruggave op uw kosten.

De onderdelen van uw hybride warmtepomp

De warmtepomp bestaat uit twee delen: de buitenunit en de binnenunit. De buitenunit wordt buiten uw huis geplaatst op een locatie naar keuze. Denk hierbij aan in uw tuin, aan een muur of uit het zicht op een erker of afdak. De binnenunit wordt binnen geplaatst. In een berging, op zolder of bijvoorbeeld naast uw bestaande cv-ketel.

Geluidsniveau

Er is in de media veel aandacht geweest voor het geluidsniveau van warmtepompen. Daarin kunnen we u geruststellen: kiezen voor kwaliteit maakt ook hierin het verschil. Zo zorgen de innovatieve technieken van Mitsubishi Electric ervoor dat zowel uw binnendeel als buitendeel een van de stilste units zijn in de markt. Dat betekent dat het geluidsniveau fluisterstil is onder goede omstandigheden tot zeer laag onder barre weersomstandigheden.