Design binnen en buitendeel warmtepomp

Uw warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. In het buitendeel zit de pomp, die energie uit warmte onttrekt. Deze is verbonden met het binnendeel, wat de energie vrijgeeft aan de gekoppelde systemen in huis, zoals het verwarmingssysteem.

Locatie binnen- en buitendeel

Het binnendeel wordt in uw huis geplaatst. Soms in dezelfde ruimte als of in plaats van de bestaande cv-ketel. Een andere locatie is echter ook mogelijk. Voor het plaatsen van het buitendeel kijken we naar ruimte om uw huis en het aangezicht van uw huis. Maar we letten ook op zaken als esthetiek en geluid. Want hoewel de buitenunit nauwelijks geluid produceert is het toch fijn als u daar geen eventuele hinder van ondervindt. Plaatsing van de buitenunit kan op de begane grond, in de tuin. Maar ook aan de gevel of op een afdak of uitbouw.

Binnendeel met of zonder tapwaterboiler

Voor de binnenunit kunt u kiezen uit verschillende opties. Zo heeft onze hybride warmtepomp een kleine omkastings omdat de warmwatervoorziening immers nog via uw cv-ketel loopt. Omdat onze hybride warmtepomp electric ready is, kunt u deze door het toevoegen van een tapwaterboiler all-electric maken. Voor all-electric heeft u de keuze uit de kleine kast met aparte tapwaterboiler, of de inbouwkast. Voor de boiler heeft u ook weer keuze uit een inhoud van 170, 200 of 300 liter. Hiervan is de keuze afhankelijk van uw comforteisen. Onze expert adviseert u hier graag in.

Inbouw (links) of met losse tapwaterboiler (rechts)