Airco in de woonkamer

Heeft u behoefte aan airconditioning in de woonkamer? Twijfelt u omdat u liever niet wilt investeren in een unit die u eigenlijk alleen in de zomer gebruikt? Coldtec heeft voor u de ideale oplossing! Met onze innovatieve airconditioning systemen kunt u namelijk niet alleen uw woonkamer koelen, maar ook verwarmenventileren en ontvochtigen. Op die manier profiteert u van een comfortabel en gezond binnenklimaat – het hele jaar door.

Wat is de beste airco voor de woonkamer?

Coldtec is gespecialiseerd in zogeheten split airco’s. Deze bestaan uit een binnenunit en een buitenunit, welke met elkaar verbonden zijn. Een groot voordeel van deze split airco’s is dat ze bijzonder stil zijn ten opzichte van mobiele airco’s. Iets dat in de woonkamer, waar we doorgaans de meeste tijd doorbrengen, erg belangrijk is. De mogelijkheid tot het ontvochtigen en ventileren van de woonkamer is ook erg gunstig. En mocht uw hoofdverwarming in de koudere maanden van het jaar niet volstaan, dan kunt u uw airconditioning gewoon als (extra) verwarming gebruiken. Onze split units zijn dus de ideale airco voor de woonkamer!

Wat is een geschikte plek voor airco?

Wanneer u airco in de woonkamer laat installeren, is een juiste plaatsing van de binnenunit van groot belang voor uw comfort. Deze dient zo gemonteerd te worden dat de frisse lucht optimaal door de ruimte verspreid kan worden. Omdat warme lucht altijd opstijgt, is het voor een efficiënte koeling raadzaam de binnenunit zo hoog mogelijk aan de wand te monteren. Op die manier kan het grootste deel van de warme lucht ‘onderschept’ worden. De koele lucht daalt vanzelf neer in de ruimte en zal dankzij de ventilatie ook goed door de woonkamer verdeeld worden.