Airco in de werkkamer

Nu we meer thuiswerken, is een prettige werkplek in huis steeds belangrijker. Naast een fijne stoel en ergonomisch bureau, is ook het woonklimaat een punt van aandacht. Hoe zorg je ervoor dat de temperatuur op je werkplek het hele jaar door comfortabel is?

Productiviteit op warme dagen

In een warme werkomgeving gaat de productiviteit achteruit. Bij thuiswerken is het niet altijd mogelijk om de hitte te vermijden: veel mensen kunnen door ruimtegebrek in huis, niet altijd het koelste plekje in huis kiezen als werkplek. En ook is het soms lastig om het werkrooster aan te passen aan de koele uren van de dag. Wanneer de temperatuur invloed heeft op de werkprestaties of op het comfort, is airco een goede oplossing.

Decentraal verwarmen (en koelen)

Traditionele verwarming werkt, zoals het woord al zegt, centraal. Dus je verwarmt het huis door een centraal systeem. Decentraal verwarmen is lokaal; hiermee verwarm je alleen de ruimte waarin je je bevindt. En dat kan een flinke besparing opleveren. Airconditioning is een goed voorbeeld van zo’n decentraal systeem. Met als voordeel dat je de ruimte niet alleen kunt verwarmen op koude dagen, maar juist ook kunt koelen in de lente of zomer. En ook de gezondheidsvoordelen van ventileren en ontvochtigen van de ruimte, zijn functies die airco in huis heeft.

De voordelen van airco

  • Hogere (werk)productiviteit
  • Geen wind in de nek: controleer de stand en interval van de luchtstroom
  • Decentraal verwarmen en koelen
  • Alle seizoenen comfort
  • Gezond klimaat in werkkamer

Heeft u niet alleen in uw thuiskantoor maar ook in uw slaapkamer of woonkamer behoefte aan airconditioning? Dan is airco voor meerdere kamers aan te raden. Een multi split systeem zou hierin een aanrader kunnen zijn. Hierbij worden meerdere ruimtes voorzien van binnenunits. Hoewel elke binnenunit op dezelfde buitenunit wordt aangesloten, zijn ze wel afzonderlijk te bedienen.

Airco met thuiswerken?

Bent u inmiddels overtuigd door de voordelen van een airco voor uw werkplek? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Coldtec! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met een passend aanbod. Heeft u specifieke vragen over onze diensten of producten? Maak dan even een afspraak voor een telefonisch of online gesprek.