Onderhoud & garantie

Ondanks dat uw airco in principe weinig onderhoud behoeft, is het raadzaam de airco periodiek goed te reinigen. Zo voorkomt u dat de opbrengst van uw airco terugloopt. U kunt bij ons ook een aanvullend onderhoudscontract afsluiten. Dan kijken we de hele airco na en maken deze ook meteen van binnen schoon.

Onderhoud door schoonmaken van de airco

Een deel van het onderhoud kunt u zelf doen. Zo kunt u de binnenunit regelmatig schoonmaken met een licht vochtige doek. Open uw airco vervolgens voorzichtig, zoals omschreven in de bijgeleverde handleiding. Haal het filter eruit en spoel het onder de kraan. Plaats het terug wanneer het gedroogd is. Wanneer u bij uw buitenunit kunt komen, kunt u het frame schoonmaken met een zachte borstel of licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Onderhoud: bijvullen van uw airco

De airco is gevuld met koudemiddel. Het is raadzaam om hier jaarlijks een check te laten uitvoeren. Als er onvoldoende koudemiddel is, werkt het systeem namelijk minder goed en verbruikt het meer energie. Het bijvullen van uw airco mag volgens de wet alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd monteur. Bij Coldtec kunt een onderhoudscontract afsluiten, waarin het jaarlijks bijvullen van de airco is meegenomen.

Garantie en fabrieksgarantie

Coldtec geeft op alle geleverde producten een volledige garantie van 2 jaar op onderdelen én installatie. Op alle producten van Mitsubishi Electric zit bovendien een fabrieksgarantie van 5 jaar. Dit houdt in dat binnen deze periode een onderdeel wat defect is kosteloos omgeruild mag worden tegen een nieuw onderdeel.

Onderhoudscontract

Het is mogelijk bij Coldtec een onderhoudscontract af te sluiten. Jaarlijks voeren we dan een inspectie en onderhoudsbeurt op uw airco uit. We controleren en reinigen we zowel de binnen- als de buitenunit. Hiermee signaleren wij snel eventuele slijtage en zijn we vaak reparaties voor. Bovendien blijft de werking van uw airco, door de schoonmaakbeurt, ook nog eens optimaal.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ons onderhoudscontract? Stuur een mail naar vragen@coldtec.nl