Airco op zolder

Met name in de zomer kan de temperatuur op zolder behoorlijk oplopen. Dat komt niet alleen doordat de zolder direct onder het dak ligt waar de zon op schijnt, maar ook doordat warme lucht opstijgt. De bovenste verdieping is dus vaak de warmste ruimte van het huis. Dat kan behoorlijk veel ongemak veroorzaken tijdens de warmere maanden van het jaar. Zeker wanneer u de zolder gebruikt als slaapkamer, thuiskantoor of atelier. Gelukkig kunt u bij Coldtec terecht voor een airco.

Wat is de meest geschikte airco voor zolder?

Een split unit bestaat uit een binnen en buitenunit. De binnenunit kan eenvoudig geïnstalleerd worden, zowel onder een schuin dak als onder een dakkapel. De buitenunit plaatsen we aan de buitengevel of op de dakkapel. Dit soort split airco systemen zijn niet alleen aanzienlijk stiller en energiezuiniger dan een mobiele airco, ze bieden ook veel meer mogelijkheden. Met een split airco kunt u namelijk ook ventileren, de luchtvochtigheid te regelen en zelfs de zolder verwarmen. Op die manier bent u met één systeem het hele jaar door verzekerd van een aangenaam binnenklimaat.

Heeft u ook elders in huis behoefte aan airconditioning? Dan is airco voor meerdere kamers aan te raden, in de vorm van een zogeheten multi split systeem. Hierbij voorzien we meerdere ruimtes van één enkele binnenunit. Hoewel elke binnenunit op dezelfde buitenunit is aangesloten, zijn ze wel afzonderlijk te bedienen.

Hoe behaal ik het beste rendement met een zolder airco?

U kunt het rendement van een zolder airco maximaliseren door de zolderruimte goed te isoleren, als dat nog niet gebeurd is. Een zolder isoleren hoeft zeker niet duur of ingewikkeld te zijn; het dak kan vaak vrij eenvoudig van binnenuit geïsoleerd worden. Dakisolatie helpt ’s zomers om de ergste warmte buiten te houden en voorkomt tijdens de koude wintermaanden dat er te veel warmte kan ontsnappen.