airco-verwarmen

Verwarm je huis met airconditioning

Wist u dat u het hele jaar plezier kunt hebben van de airco? Een airco kan naast koelen, ventileren en ontvochtigen, de ruimtes in uw huis ook verwarmen. Zo ervaart u ook buiten de warme maanden het comfort van airco in uw huis. Bovendien vermindert het uw gasgebruik aanzienlijk.

Hoe werkt een airco als verwarming

Een airco werkt eigenlijk hetzelfde als een warmtepomp. Deze haalt warmte uit de buitenlucht en blaast die via luchtstromen de ruimte in. Bij koelen wordt het proces in de airco omgekeerd. Daarom worden onze airco’s ook wel eens een lucht-lucht warmtepomp genoemd. Airco’s verbruiken geen gas en worden aangesloten op het elektra. Met de oplopende gasprijzen is verwarmen via airco niet alleen prettiger, maar ook voordeliger.

Verwarmen bij vrieskou

Net als dat het vermogen om te koelen goed blijft werken bij hoge temperaturen, blijft het vermogen om te verwarmen ook werken bij vrieskou. Temperaturen van min 10 tot min 15 zijn geen probleem voor onze airco’s en zorgen dus zelfs hartje winter voor een aangenaam binnenklimaat. En warm stoken via onze airco’s is het grootste gedeelte van het stookseizoen ook nog goedkoper dan via de cv-ketel op gas. Dit omdat het rendement van kwalitatieve en goed onderhouden aircosystemen tot wel vier keer hoger ligt dat dat van een cv-ketel.

Decentraal verwarmen

Traditioneel verwarmen we in Nederland onze huize via een centraal verwarmingssysteem. Dat is zo ingesteld dat het in het hele huis dezelfde temperatuur is. Het voordeel van verwarmen via airco is dat je kamers in het huis decentraal kunt verwarmen. Zo kun je overdag alleen je werkkamer comfortabel warm maken, omdat je toch de hele dag alleen daar zit. Of die zolderkamer verwarmen, die met een centraal geregeld systeem niet altijd goed worden verwarmd.

De voordelen van verwarmen met airco

  • Bespaar op uw gasrekening
  • Bedien je airco op afstand via wifi
  • Alle seizoenen een comfortabel binnenklimaat
  • Goedkoper dan traditionele systemen
  • Decentraal verwarmen van de verschillende ruimtes in uw huis
  • De verwarmde lucht wordt gefilterd uitgeblazen, beter voor de gezondheid dus
airco app wifi

Coldtec biedt standaard oplossingen voor airconditioning in woningen. Hierdoor kunnen we ook de allerbeste kwaliteit airco voor een zeer scherpe prijs aanbieden. De beste kwaliteit is op lange termijn namelijk efficiënter en goedkoper in onderhoud dan b-merken. Bovendien is het rendement hoger en de levensduur langer.

Heeft u geen standaard woonsituatie of behoefte aan een deskundig advies op maat? Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk gesprek, zodat we kunnen bekijken wat voor u de meest ideale oplossing is.

Offerte aanvragen

Meer informatie of vragen?

Antwoorden op de meeste gestelde vragen vindt u hier. U kunt ook altijd een mail sturen met uw vragen naar vragen@coldtec.nl.