Bespaar gas met de warmtepomp

Veel huiseigenaren weten wel dat een elektrische warmtepomp een duurzaam alternatief is voor het verwarmen van het huis. Toch is niet iedereen op de hoogte van het feit dat u zelfs met een hybride warmtepomp flink wat gas bespaart.

Hoe bespaart u gas?

Een all-electric warmtepomp draait, het woord zegt het al, volledig op elektriciteit. Een hybride warmtepomp overigens ook. Alleen werkt de hybride warmtepomp, wanneer deze niet meer rendabel kan draaien door bijvoorbeeld een lage buitentemperatuur, nog wel samen met uw bestaande cv-ketel. Het zal niet vaak voorkomen, maar af en toe schakelt uw cv-ketel dus nog aan, waardoor u incidenteel toch nog gas verbruikt. Ook verbruikt u gas via uw cv-ketel om uw tapwater te verwarmen.

Hoeveel gas bespaart u?

Wanneer u kiest voor de all-electric oplossing kunt u meteen helemaal van het gas af. U verbruikt dan helemaal geen gas meer. Bij de hybride oplossing verbruikt u gemiddeld bijna 70% minder gas dan wanneer u zou verwarmen met een cv-ketel. Met de stijgende gasprijzen, betekent dit een flink besparing op uw gasrekening. Doordat de warmtepompen van Coldtec hoog energie-efficiƫnt zijn, dus veel meer vermogen opleveren dan verbruiken, zal u elektriciteitsverbruik wel toenemen, maar relatief met veel minder.

Tussenoplossing

Coldtec biedt met de hybride warmtepomp een goede tussenoplossing. Deze is namelijk electric-ready. Dat betekent dat deze later, wanneer u die wens heeft, eenvoudig is om te bouwen naar een all-electric model. Dit doen we door de bestaande cv-ketel te vervangen door een tapwaterboiler.

Bijkomend voordeel

Een bijkomend voordeel van het verminderen van uw gasverbruik is, naast dat het goed is voor uw portemonnee, dat u uw CO2-uitstoot verlaagt. Doordat u hiermee bijdraagt aan de duurzame doelstellingen van het rijk voor huiseigenaren, heeft u bijvoorbeeld ook recht op subsidie. Het isoleren van uw woning valt ook onder deze subsidie. Veel huiseigenaren combineren de aanschaf van een warmtepomp ook met het aanleggen van zonnepanelen om het toegenomen elektriciteitsverbruik te compenseren of op te vangen. Ook voor zonnepanelen zijn er aantrekkelijke regelingen. Wij helpen u graag met informatie en hebben een handige handleiding voor de subsidieaanvraag.