Wat is een all-electric warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp werkt, het woord zegt het eigenlijk al, geheel op elektriciteit. Dat betekent dat u direct van het gas af kunt. En dat is goed nieuws, voor zowel het milieu als uw portemonnee.

All-electric als duurzaam alternatief

Onze geheel elektrische warmtepomp neemt alle functies van uw cv-ketel over, maar dan geheel elektrisch en dus energie-efficiënt. Zo verwarmt de warmtepomp uw woning. Ook bij extreme kou heeft de warmtepomp voldoende vermogen om uw huis warm te houden.

Warm tapwater

Daarnaast zorgt de all-electric warmtepomp ook voor warm tapwater. Exact zoals u het gewend bent met uw cv-ketel. Dus u kunt gewoon met het hele gezin warm douchen, ook als het buiten extreem koud is. Alleen zonder gas te gebruiken. Wist u dat u zo tot wel 60% minder CO2 uitstoot?

Hoeveel gas bespaart u?

Wanneer u kiest voor de all-electric oplossing kunt u meteen helemaal van het gas af. Bij de hybride oplossing verbruikt u gemiddeld bijna 70% minder gas dan wanneer u zou verwarmen met een cv-ketel. Doordat de warmtepompen van Coldtec hoog energie-efficiënt zijn, dus veel meer vermogen opleveren dan verbruiken, zal uw elektriciteitsverbruik wel toenemen, maar relatief met veel minder. En daarmee bespaart u op uw energienota. Zeker wanneer u ook nog zelf energie opwekt bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen.

Subsidie voor all-electric

Wanneer u kiest voor onze all-electric warmtepomp heeft u recht op de ISDE subsidie. Dat is een duurzaamheid subsidie voor huiseigenaren. Deze kan oplopen tot wel € 3.300,-. Voor het aanvragen van deze subsidie ontvangt u van ons een handige handleiding.

Het is mogelijk om de tapwaterboiler zowel los als in de binnenunitkast te verwerken.

Voordelen