Prestaties van de warmtepomp

Regelmatig krijgen wij vragen over de prestaties van de warmtepomp. Wanneer u kiest voor de juiste oplossing voor uw woning en u goed laat adviseren door een expert, kunt u zorgeloos genieten van uw warmtepomp. Met comfort, ook in strenge winters. En voldoende warm water, ook bij een groot gezin. Wij zetten graag wat scenario’s voor u op een rij:

Voldoende warm water, voor iedereen

Capaciteit boiler (in liter)*170 200 300
Warm water op 38-40°C (in liter)240285430
Douchen2-3 xruim 34-5 x
Bad vullen2 x2.5 x4 x
Aantal personen346

*opladen is een continu proces, dus de daadwerkelijke waardes zullen hoger liggen. In deze berekening gaan we uit van een gemiddelde douche temperatuur van tussen de 38 en 40°C. Omdat het water uit uw warmtepomp 55°C is, wordt dit gemengd met een deel koud water. Bij een douchebeurt gaan we uit van het landelijk gemiddelde van 9 minuten, bij een bad van een inhoud van 110 liter.

Comfortabel wonen, ook bij strenge vorst

Coldtec levert warmtepompen van het merk Mitsubishi Electric Ecodan, het topsegment uit de markt. En dat ziet u terug in de prestaties en efficiënte vermogen van de installatie. Zo heeft Mitsubishi Electric een warmtepomp ontwikkeld die zelfs bij extreem lage temperaturen uw huis en tapwater, aangenaam kan verwarmen. U zult wel merken dat de installatie bij kou meer energie zal verbruiken, maar door de energie-efficiënte werking van de pomp, blijft dit minimaal.

Stilteprestaties: geen hinder van geluid

De warmtepompen die Coldtec levert, leveren ook een uitstekende prestatie wat betreft geluidsniveau. Of beter gezegd het ontbreken van geluid. Ze zijn namelijk de stilste units in de markt. Onze buitenunits produceren op vol vermogen minder geluid dan een vaatwasser. En binnen kunt u ze al helemaal niet horen:

Ruisen van boomblaadjes    20 dB
Warmtepompen vanColdtec – binnen    23 dB
Kwakende kikkers    60 dB
Warmtepompen vanColdtec – buiten    60 dB
Vaatwasser    70 dB
Deurbel    80 dB

Advies over prestaties

Wij voorzien u graag van advies en rekenen met u mee wat de prestaties van onze warmtepompen voor uw huishouden kunnen betekenen. Neem contact op en boek een adviesgesprek.