Of we het nu willen of niet, het is wel duidelijk dat we van het gas af moeten. Dat kan in veel gevallen direct, maar soms is een tussenstap gewenst, bijvoorbeeld bij oudere woningen. Het is wel zo fijn als deze tussenoplossing dan geen weggegooid geld blijkt te zijn.

De hybride tussenoplossing

Soms is het niet mogelijk om uw woning direct volledig te verwarmen met een warmtepomp. Bijvoorbeeld omdat uw woning nog niet voldoende is geïsoleerd. Coldtec biedt nu een hybride tussenoplossing. Deze hybride installatie is later alsnog om te schakelen naar een volledig elektrisch systeem. Zo weet u zeker dat uw investering geen weggegooid geld is.

Stap 1 – Hydrobox werkt samen met uw cv

Bij de hybride oplossing verwarmt een hydrobox uw woning. Het tapwater wordt nog verwarmt door uw cv-ketel. Als het zo koud is dat de warmtepomp niet meer rendabel kan verwarmen, springt uw cv-ketel bij. Dit alles gaat automatisch doordat de hydrobox met uw cv-ketel wordt gekoppeld.

Stap 2 – Volledig elektrisch

Op het moment dat blijkt dat de cv-ketel niet meer nodig is, kunt u het uitbreidingspakket aanschaffen. Er wordt dan een tapwaterboiler (200, 300 of 500 liter) aangesloten samen met een 3-wegklep. Vanaf dan wordt uw woning en het tapwater volledig elektrisch verwarmt.

Direct volledig elektrisch

Bij vrijwel alle woningen die gebouwd zijn na 2000 is het mogelijk om uw huis direct volledig elektrisch te verwarmen. Dit komt omdat de basis-isolatie vaak al voldoende is.

Coldtec biedt de Ecodan warmtepompen van Mitsubishi Electric aan. U kunt hierbij kiezen voor een cilinderunit met geïntegreerde tapwaterboiler (170, 200 of 300 liter) of de hydrobox met separate tapwaterboiler zoals bij de stapsgewijze oplossing. De cilinderunit is wat compacter en geeft een opgeruimder beeld.