Corona en virus filter

Een gezond binnenklimaat is heel belangrijk. Zo zorgt u met uw airco al voor gezonde lucht door te ventileren en daarbij de lucht te filteren. Met de nieuwe innovatieve filters van Mitsubishi Electric gaan we nog een stap verder naar gezonde lucht in huis. Zo is er naast de standaard interne filters in onze airco’s nu een extra innovatief filter ontwikkeld. Deze filtert zelfs virussen als Corona uit de lucht en wordt bovenop uw airco geplaatst.

Nano platinum luchtfilter

Het speciale plasma filter van Mitsubishi Electric zuivert de lucht van bacteriën en virussen. Onderzoek toont aan dat het filter 99% van de virussen en bacteriën in een ruimte van 25m3 binnen respectievelijk 72 en 162 minuten doodt. Dat geldt ook voor het corona-virus, wat we ook kennen als Covid-19.

Plasma Quad plus filter

Naast virussen en bacteriën, weert het plasma filter ook schimmels, allergenen en de kleinste vuildeeltjes. Binnen dezelfde test werden 99% van de schimmels binnen 135 minuten gefilterd. Ook allergenen zoals pollen en kattenharen zijn niet opgewassen tegen het plasma filter. Bijna alle sporen daarvan, namelijk 98% worden door het filter geneutraliseerd. De kleinste vuildeeltje, zoals stof en huismijt zelfs tot bijna 100%.

Plaatsing van het filter

Het filter wordt bovenop uw binnenunit gemonteerd. Het is dus belangrijk uw keuze tijdig door te geven, zodat de installateur ruimte houdt om het filter te plaatsen. Het filter is zo ontworpen dat u geen onderdelen hoeft te vervangen. Dat is wel zo duurzaam.

Meer weten?

Wil u meer informatie over dit filter? Stuur een mail naar vragen@coldtec.nl