Daikin Intergas Hybride warmtepomp

Daikin en Intergas hebben samengewerkt aan een optimaal hybride systeem, speciaal voor de vele huishoudens waar nog niet volledig verwarmt kan worden met een warmtepomp. Dit unieke verwarmingssysteem bestaande uit een warmtepomp van Daikin en een HR-ketel van Intergas levert optimale warmte en een grote hoeveelheid warm tapwater, ook bij buitentemperaturen beneden het vriespunt.

Uitstoot en energieverbruik verminderen

In deze totaaloplossing wordt voor het verwarmen en het leveren van warm tapwater van woningen de Daikin Altherma lucht/water-warmtepomp gecombineerd met de Intergas Kombi Kompakt HReco 36 hoogrendementsketel. Met deze combinatie reduceert u gemakkelijk uw CO2 uitstoot, vermindert u uw energieverbruik en verlaagt u de energierekening.

Waarom kiezen voor een Daikin Intergas Hybride warmtepomp?

Energiezuinig systeem
Een combinatie van HR cv-technologie en lucht/water warmtepomptechnologie
Levert een maximaal 35% hoger verwarmingsrendement
Optimaliseert de werking van de meest efficiënte cv-ketels
Lage gebruikskosten voor verwarming en warm tapwater
Lage investeringskosten
Ideaal voor renovatieprojecten

Daikin Altherma

De Daikin Altherma lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de omgevingswarmte van de buitenlucht waar het 80% van zijn energie uithaalt. 4/5 deel van de benodigde warmte wordt dus gehaald uit hernieuwbare (duurzame) energie, die gratis en in overvloed aanwezig is. Slechts 1/5 deel van de gebruikte energie wordt gehaald uit elektriciteit.

Intergas Kombi Kompakt HReco 36

Het merendeel van de benodigde warmte voor verwarming zal worden verkregen via de hybride en warmtepompwerking. Het warm tapwater wordt verwarmd met behulp van de Intergas Kombi Kompakt HReco 36. De HReco heeft een rendement op tapwater van ruim 101% en mag daarmee met recht één van de meest efficiënte HR-ketels in Nederland genoemd worden.

Slimme combinatie voor duurzaam verwarmen

Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen (in te voeren in de bijgeleverde bedieningsmodule) en de interne warmtelast, zal de Daikin Altherma Hybride warmtepomp slim kiezen tussen warmtepomp en/of cv-ketel, mogelijk in gecombineerd bedrijf, waarbij altijd de meest economische bedrijfsmodus wordt gekozen.

Warmtepomp werking

De warmtepomp die wordt gebruikt in het hybride Daikin Altherma-warmtepompsysteem is voorzien van de beste beschikbare technologie voor het optimaliseren van het energieverbruik bij gematigde buitentemperaturen, wat zorgt voor een prestatie-coëfficiënt van 4,45 voor de EHYHBH08AV32 (8kW)!

Hybride werking

Bij een hoge warmtebehoefte of om het hoogste rendement te behalen, werken de cv-ketel en de warmtepomp tegelijkertijd en op de meest economische manier. Het exacte moment waarop de werking overschakelt van warmtepomp naar hybride werking hangt af van de kenmerken van de woning, de energieprijzen en de gewenste binnentemperatuur.

Werking op gas

Wanneer de buitentemperatuur erg daalt, is het niet meer efficiënt voor het systeem om in hybride modus te werken. Daarom zal op dat moment het systeem automatisch overschakelen op het gebruik van de Intergas Kombi Kompakt HReco 36 voor verwarming.

Lage investering

Het is niet noodzakelijk om de bestaande radiatoren (tot 80°C) en de leidingen te vervangen. De Daikin Intergas Hybride warmtepomp kan direct op het bestaande verwarmingssysteem worden aangesloten, zodat de kosten en onderbreking tijdens de montage worden beperkt. Bovendien neemt het nieuwe systeem dankzij de compacte afmetingen evenveel plaats in als het bestaande systeem, waardoor er geen ruimteverlies is en verbouwingen niet noodzakelijk zijn.

Jaarlijkse besparing voor ruimteverwarming en warm tapwater

%
-20% t.o.v. nieuwe hr-ketel
%
-33% t.o.v. bestaande cv-ketel

Ga je nu voor de Daikin Intergas Hybride warmtepomp of een nieuwe hr-ketel? De keuze is snel gemaakt als je kijkt naar de gemiddelde jaarlijkse besparing die je kunt realiseren met de hybride oplossing. Op jaarbasis ben je al snel 20% goedkoper uit. Ten opzichte van de oude cv is dit gemiddeld zelfs 33%*. Zijn je verwarmingskosten met de oude cv zo’n € 3.000,- per jaar, dan kun je dus als snel € 1.000,- besparen. Zo heb je de investering snel terugverdiend!

*Berekening op basis van een gemiddeld Nederlands klimaat en een warmtelast van 16kW.