Energiezuinig en terugverdientijd

Een warmtepomp is energie-efficiënt en hierdoor zeer energiezuinig. Dat betekent dat de installatie veel meer warmte vermogen oplevert dan dat hij energie vermogen kost. Deze efficiëntie wordt uitgedrukt in COP waarden. Hoe hoger deze waarden, hoe energiezuiniger de warmtepomp.

Hoe energiezuinig is de warmtepomp?

De innovatieve inverter technologie van onze Mitsubishi Electric warmtepompen zorgt ervoor dat de installatie het toerental voortdurend aanpast aan het gevraagde vermogen. Dat klinkt heel logisch, maar is lang niet bij alle warmtepompen het geval. Doordat de warmtepomp alleen levert wat nodig is, werkt de installatie hyperefficiënt met behoud van rendement. En dat merkt u niet alleen aan uw energieverbruik, maar ook aan de lange levensduur van de warmtepomp.

Prestaties van de warmtepomp?

Wij krijgen veel vragen over hoe lang u nu kunt douchen en hoeveel graden de warmtepomp aankan bij extreem koud weer. We kunnen u hierin geruststellen: de warmtepompen van Mitsubishi Electric voldoen aan de modernste eisen voor wooncomfort. Wil u exact weten wat u warmtepomp kan, kijk dan eens naar deze rekenvoorbeelden.

terugverdientijd warmtepomp

Korte terugverdientijd

De terugverdientijd van een warmtepomp is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is daar natuurlijk de inmiddels flink oplopende gasprijs. Wanneer aardgas duurder wordt dan stroom wordt de terugverdientijd van uw warmtepomp nog korter dan wij hier aangeven. Ook het formaat en isolatieniveau van de woning hebben invloed op de terugverdientijd. We kunnen zeggen dat een all-electric warmtepomp zich gemiddeld binnen 7 tot 9 jaar terugverdient en een hybride warmtepomp binnen de 5 tot 7 jaar. In combinatie met zonnepanelen kan uw terugverdientijd nog korter zijn. We helpen u graag met het maken van de exacte berekening. Boek hiervoor een vrijblijvend informatiegesprek in.

Energiezuinig en duurzame kwaliteit

Coldtec levert warmtepompen van topkwaliteit. Wij kiezen niet alleen voor het beste van het beste zodat de installatie vlekkeloos verloopt en we veel minder tijd kwijt zijn aan service en reparaties. Kwaliteit zet zich om in duurzaamheid. Want een installatie met een lange levensduur én een blijvend hoog rendement betekent ook dat we samen met u een bijdrage leveren aan een beter milieu en een duurzame oplossing voor uw woning.