Duurzaamheid en de warmtepomp

De warmtepomp wordt in een adem genoemd met duurzaamheid. En dat is logisch. De warmtepomp is immers een onzettend duurzame manier om het huis te verwarmen. U stoot minder CO2 uit en bespaart flink op gas doordat u uw huis elektrisch verwarmt via een energie-efficiënte installatie.

Energie-efficiënt

Een warmtepomp is energie-efficiënt. Dat betekent dat de installatie veel meer warmtevermogen oplevert dan dat hij energievermogen kost. De innovatieve inverter technologie van onze Mitsubishi Electric warmtepompen zorgt ervoor dat de installatie het toerental voortdurend aanpast aan het gevraagde vermogen. Dat klinkt heel logisch, maar is lang niet bij alle warmtepompen standaard. Doordat de warmtepomp dus alleen levert wat nodig is, werkt de installatie heel efficiënt met behoud van rendement. En dat merkt u niet alleen aan uw energieverbruik, maar ook aan de lange levensduur van uw warmtepomp. Een duurzame keuze dus!

Van het gas af

Nu de overheid huishoudens in Nederland van het gas af wil hebben, is de warmtepomp een logisch alternatief voor uw cv-ketel. Elektrisch verwarmen in plaats van gas brengt grote voordelen in duurzaamheid met zich mee. Zeker wanneer u deze elektriciteit zelf opwekt door middel van zonnepanelen.

van het gas af met de warmtepomp

Bespaar ook gas met een hybride warmtepomp

Veel huiseigenaren weten wel dat een (hybride) warmtepomp een duurzaam alternatief is, maar toch is niet iedereen op de hoogte van het feit dat je, zelfs als met een hybride warmtepomp flink wat gas bespaart. Een all-electric warmtepomp draait, het woord zegt het al, volledig op elektriciteit. En de hybride warmtepomp ook. Alleen werkt de hybride warmtepomp, wanneer deze niet meer rendabel kan draaien door bijvoorbeeld een extreem lage buitentemperatuur, nog wel samen met uw bestaande cv-ketel.

Hoeveel gas bespaart u?

Wanneer u kiest voor de all-electric oplossing kunt u meteen helemaal van het gas af. U verbruikt dan helemaal geen gas meer. Bij de hybride oplossing verbruikt u gemiddeld bijna 70% minder gas dan wanneer u zou verwarmen met een cv-ketel. Doordat de warmtepompen van Coldtec hoog energie-efficiënt zijn, dus veel meer vermogen opleveren dan verbruiken, zal u elektriciteitsverbruik wel toenemen, maar relatief met veel minder.

Duurzaamheid voor later: electric ready

Coldtec biedt een hybride warmtepomp, die later, wanneer u die wens heeft, eenvoudig omgebouwd kan worden naar een all-electric model. Dit noemen wij electric ready. Dit doen we door de bestaande cv-ketel te vervangen door een tapwaterboiler.

Duurzaamheid:

  • Bespaar 100% of bijna 70% gas
  • Verminder uw CO2 uitstoot
  • Minder energieverbruik door energie-efficiëntie
  • Nog duurzamer icm zonnepanelen