Wat is een electric ready warmtepomp?

Al onze hybride warmtepompen zijn van het merk Mitsubishi Electric en electric ready. Dat betekent dat uw warmtepomp later, wanneer u die wens heeft, eenvoudig en zonder veel kosten omgebouwd kan worden naar een all-electric model. Dit doen we door uw bestaande cv-ketel te vervangen door een tapwaterboiler.

Waarom electric-ready?

Voor woningen die gebouwd zijn na 2000, is all-electric direct de beste keuze. Heeft uw woning een bouwjaar van voor 1999? Dan is het raadzaam om onze adviseur mee te laten kijken naar de opties. Wanneer uw woning voldoende isolatie heeft, is de all-electric de juiste oplossing zijn. Maar er kan ook warmteverlies optreden door de gevel, vloer, glas of dak.  Bij onvoldoende isolatie of wanneer u twijfelt, raden wij onze hybride electric-ready variant aan.

Warmteverlies bij een gemiddelde woning

Klaar voor later met de hybride warmtepomp

Met onze electric ready oplossing verzorgt de hybride warmtepomp de verwarming van uw huis en uw cv-ketel het warm tapwater. Wanneer later blijkt dat de warmtepomp zo efficiënt werkt dat het de cv-ketel overbodig zou kunnen maken of wanneer u een beter isolatiewaarde van uw huis heeft kunnen bewerkstelligen, bouwen we uw hybride warmtepomp eenvoudig om naar een all-electric model. We verwijderen dan uw bestaande cv-ketel en plaatsen daarvoor in de plaats en tapwaterboiler, die op elektriciteit werkt. Zo kunt u dus geheel van het gas af

Stappen electric-ready

  1. Klaar voor de toekomst. Hybride warmtepomp voor verwarmen. Cv-ketel voor warm tapwater. Mogelijkheid tot switch naar all-electric (zie stap 2).
  2. We vervangen uw cv-ketel door een tapwaterboiler. Uw warmtepomp is nu all-electric en u kunt geheel van het gas af.

Subsidie

Wanneer u kiest voor onze electric-ready hybride oplossing, krijgt u de ISDE subsidie die geldt voor hybride warmtepompen. Deze kan oplopen tot wel € 2.850,-. Let wel dat uw de subsidie maar eenmalig kunt aanvragen. In dit geval doet u dat dus het liefst bij stap 1. Wanneer u in een later stadium besluit de cv-ketel te verwijderen en een tapwaterboiler te laten plaatsen is het dan niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.

Voordelen