Subsidie warmtepomp

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, afgekort de ISDE, verstrekt subsidie aan woningeigenaren die een warmtepomp aanschaffen. Hoeveel subsidie u ontvangt, hangt af van de soort warmtepomp en het vermogen. Zo ontvangt meer geld terug voor een all-electric oplossing dan voor een hybride warmtepomp. De subsidie loopt op van €2.850,- voor een hybride oplossing tot wel €3.300,- voor het volledig elektrische model (all-electric). Zo bespaart u flink op de aanschafprijs.

Hulp bij de aanvraag

Wanneer u een warmtepomp bij ons aanschaft, helpen wij u met de subsidieaanvraag. U krijgt van ons een handige handleiding met screenshots waarin exact staat waar u wat moet invullen. Zo weet u zeker dat u uw aanvraag zo snel mogelijk verwerkt wordt.

Extra subsidies

Wanneer u in het aanschafjaar van uw warmtepomp ook isolatie in uw huis aanbrengt tussen uw dak, muur of onder uw vloer, kunt u ook hiervoor subsidie aanvragen. Dit kunt u samen met uw subsidieaanvraag voor de warmtepomp doen of apart, als het maar binnen 12 maanden van elkaar en de aanschaf gebeurt.

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur een mail naar vragen@coldtec.nl of vraag het uw installateur. U kunt ook een kijkje nemen op deze site van de rijksoverheid.

Voorwaarden subsidie:

  • U bent eigenaar van de woning
  • De warmtepomp is geïnstalleerd voordat u de aanvraag doet
  • De warmtepomp is geïnstalleerd door een erkend bedrijf
  • U bezit een factuur en bewijs van aanschaf