Verwarmen met airco

Wist u dat u het hele jaar plezier kunt hebben van de airco? Een airco kan naast koelenventileren en ontvochtigen, de ruimtes in uw huis ook verwarmen. Zo ervaart u ook buiten de warme maanden het comfort van airco in uw huis. Bovendien vermindert het uw gasgebruik aanzienlijk.

Hoe werkt een airco als verwarming

Een airco werkt eigenlijk hetzelfde als een warmtepomp. Deze haalt warmte uit de buitenlucht en blaast die via luchtstromen de ruimte in. Bij koelen wordt het proces in de airco omgekeerd. Daarom worden onze airco’s ook wel eens een lucht-lucht warmtepomp genoemd. Airco’s verbruiken geen gas en worden aangesloten op het elektra. Met de oplopende gasprijzen is verwarmen via airco niet alleen prettiger, maar ook voordeliger.

Verwarmen bij vrieskou

Net als dat het vermogen om te koelen goed blijft werken bij hoge temperaturen, blijft het vermogen om te verwarmen ook werken bij vrieskou. Temperaturen van min 10 tot min 15 zijn geen probleem voor onze airco’s en zorgen dus zelfs hartje winter voor een aangenaam binnenklimaat. En warm stoken via onze airco’s is het grootste gedeelte van het stookseizoen ook nog goedkoper dan via de cv-ketel op gas. Dit omdat het rendement van kwalitatieve en goed onderhouden aircosystemen tot wel vier keer hoger ligt dat dat van een cv-ketel.

Decentraal verwarmen

Traditioneel verwarmen we in Nederland onze huize via een centraal verwarmingssysteem. Dat is zo ingesteld dat het in het hele huis dezelfde temperatuur is. Het voordeel van verwarmen via airco is dat je kamers in het huis decentraal kunt inregelen. Zo kun je overdag alleen je werkkamer comfortabel warm maken, omdat je toch de hele dag alleen daar zit. Of die zolderkamer die met een centraal geregeld systeem niet altijd goed worden verwarmd.