airco-ontvochtigen

De juiste luchtvochtigheid met airco

Luchtvochtigheid in huis is een onderbelicht aspect voor veel huishoudens. Een gemiddeld gezin in Nederland produceert zo’n tien tot twintig liter vocht per dag door te ademen, wassen, douchen en koken. Het ontvochtigen van uw huis door uw airco zorgt voor een betere luchtkwaliteit in huis.

Ontvochtigen en gezondheid

Schimmels en bacteriën in huis houden erg van een hoge luchtvochtigheid. Ook ongedierte als zilvervisjes voelen zich prettig in een vochtige omgeving. En waar de laatste vooral heel vervelend zijn, kunnen schimmels en bacteriën in huis zelfs nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben.

De ventilatiestand op uw airco zorgt voor de snelle afdrijving van vocht. Daarmee voorkomt u extra onderhoud aan uw huis en realiseert uw een betere luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in huis. En, ook belangrijk: het voelt heel prettig aan.

Wat is luchtvochtigheid?

Met luchtvochtigheid drukken we de hoeveel vocht in de lucht uit. In Nederland is de luchtvochtigheid relatief hoog; zo tussen de 80 en 85%. Dit komt door ons zeeklimaat waarin de herfst en winter vaak nat zijn en de zomer soms klam en benauwd.

Een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat een temperatuur als veel warmer wordt ervaren. Ook in huis. Een aangename luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60%. Met behulp van airco kun je de lucht in huis droger en dus aangenaam en comfortabel maken.

Vocht en stookkosten

Het ontvochtigen van uw huis door middel van airco zal ook een positief effect op uw stookkosten hebben. Het kost namelijk meer energie om vochtige lucht te verwarmen dan droge lucht. Regelmatig ventileren en ontvochtigen loont dus niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor uw energierekening.

De voordelen van ontvochtigen

  • Energiebesparend
  • Aangenaam en behaaglijk binnenklimaat
  • Geen klam gevoel na het douchen of badderen
  • Voorkomt schimmelvorming in huis
prettig binnen airco

Coldtec biedt standaard oplossingen voor airconditioning in woningen. Hierdoor kunnen we ook de allerbeste kwaliteit airco voor een zeer scherpe prijs aanbieden. De beste kwaliteit is op lange termijn namelijk efficiënter en goedkoper in onderhoud dan b-merken. Bovendien is het rendement hoger en de levensduur langer.

Heeft u geen standaard woonsituatie of behoefte aan een deskundig advies op maat? Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk gesprek, zodat we kunnen bekijken wat voor u de meest ideale oplossing is.

Offerte aanvragen

Meer informatie of vragen?

Antwoorden op de meeste gestelde vragen vindt u hier. U kunt ook altijd een mail sturen met uw vragen naar vragen@coldtec.nl.