Wat is multi split?

Een airconditioning die wij monteren bestaat uit een buitendeel en binnendeel, die met elkaar verbonden zijn. Omdat de delen zijn gesplitst, noemen we dit soort airco’s: split airco.

Het is echter ook mogelijk om meerdere binnendelen in verschillende ruimten op één buitendeel aan te sluiten. Dit noemen we multi split. Een multi split kan handig zijn vanwege ruimtegebrek buiten. Of er wordt vanuit esthetisch oogpunt voor gekozen. Hoewel de airco’s op dezelfde buitenunit zijn aangesloten, zijn de binnenruimtes afzonderlijk van elkaar te bedienen en in te stellen. Een multi split airco heeft in de regel een maximum van 5 ruimtes. Zo blijft de hoeveelheid leidingwerk naar de buitenunit toe goed behapbaar. 

Kenmerken

  • Minder zichtbare airconditioning systemen buiten. De omvang van het buitendeel is wel vaak iets groter.
  • Er kunnen verschillende soorten binnendelen worden aangesloten. Er is keuze in maat, kleur en vloer- of wandmodellen
  • Door de grote capaciteit van het buitendeel is er een minimum afgifte van koeling of warmte.

 

Verwarmen van de bovenverdieping in uw huis

Een airconditioning werkt hetzelfde als een warmtepomp. Omdat een airco naast koelen en ventileren ook kan verwarmen en ontvochtigen, noemen wij een airco ook wel een lucht-lucht warmtepomp.

Per ruimte wooncomfort instellen
In veel huizen zijn de ruimten op de eerste of tweede verdiepingen, meestal de slaap en werkkamers, voorzien van een radiator. Deze radiator is dan verbonden met de thermostaat in de woonkamer, welke de temperatuur voor alle kamers bepaalt. Terwijl het juist prettig kan zijn om het woonklimaat per ruimte te kunnen instellen: een koele slaapkamer of vochtvrije werkruimte is een prettig woongenot wat u door middel van airco wel kunt regelen.


Multi split voor alle ruimten boven
Dit is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor airco (of lucht-lucht warmtepompen). Door de verschillende ruimten te voorzien van een multi split systeem kunt u elke kamer individueel koelen of juist verwarmen. Door te kiezen voor multi split komt het er in de praktijk op neer dat u uw alle ruimten op uw bovenverdiepingen kunt voorzien van airco met slecht één of twee buitenunits. 
Multi split Coldtec

 

 

Welke airco is geschikt?

Coldtec levert de bewezen kwaliteit van Mitsubishi Electric en Hisense. Beiden merken leveren voldoende opties voor een multi split systeem.


Opties Mitsubishi Electric

Kiest uw voor Mitsubishi Electric? Dan heeft u keuze uit meerdere modellen die als multisplit worden aangeboden. Het instapmodel HR-serie kent een DUO en TRIPLE wat staat voor geschiktheid voor 2 of 3 ruimtes. Het is niet mogelijk combinaties te maken met andere modellen binnendelen.

Daarnaast bieden we de AP-serie aan. Deze kent, net als bij de modellen van Hisense een vrije invullingsmogelijkheid om de standaard, design of diamond binnendelen te combineren. Zowel in wand als vloermodellen. U behoudt daarbij alle functies van de modellen. Het energieverbruik baseren we op het buitenmodel. Met deze modellen kunnen tot wel 5 ruimten verbonden worden aan de buitenunit. 

Opties Hisense

Hisense heeft ervoor gekozen om één type buitenunit te gebruiken die aan kan sluiten met alle binnendelen. Dit noemt men ‘free match’. De modellen New Comfort, Energy Pro, zowel in vloer- als wandmodel kunnen worden verbonden. Let op: het energieverbruik en zuinigheid zijn op basis van de New Comfort modellen die als basis dienen voor deze multi-split airco’s. Hisense kan tot wel 4 ruimten verbinden aan de buitenunit.

Hoe het beste kiezen?

We begrijpen als het u wellicht wat duizelt na bovenstaande informatie. Want hoe weet u nu voor welk model u het beste kunt kiezen? Gelukkig kunt u een vrijblijvende afspraak maken met onze verkoopadviseurs. Wanneer u uw wensen aan hen voorlegt, geven zij het advies wat het beste is voor uw situatie. Een adviesgesprek plant u via onderstaande knop via onze online kalender. Op een tijdstip wat voor u het beste uitkomt.

 

 

Onderdelen

Een airco bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Het buitendeel zuigt buitenlucht aan en laat koelmiddel condenseren. Door het temperatuurverschil dat ontstaat kan er gekoeld of verwarmd worden.