Onderhoud & Garantie

Ondanks dat uw airco in principe weinig onderhoud behoeft, is het raadzaam de airco jaarlijks goed te reinigen. Zo voorkomt u dat de opbrengst van uw airco terugloopt. U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten en wij verzorgen het dan voor u.

Schoonmaken binnenunit

Maak het frame van uw binnenunit regelmatig schoon met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Schoonmaken filter

Gebruik een stofzuiger om de buitenzijde stofvrij te krijgen. Open uw airco voorzichtig, zoals omschreven in de bijgeleverde handleiding. Spoel het filter uit onder de kraan en plaats het terug wanneer het gedroogd is.

Schoonmaken buitenunit

Maak het frame van uw buitenunit schoon met een borstel of licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Bijvullen

De airco is gevuld met koudemiddel. Om het rendement hoog te houden is het belangrijk om jaarlijks te laten controleren of er koelmiddel moet worden bijgevuld. Vervuiling van de airco kan resulteren in tot wel 35% meer energieverbruik. Ook tast het de levensduur van het apparaat aan.

Let op: Laat het bijvullen van uw airco altijd doen door Coldtec of een gecertificeerde installateur.

Garantie

Coldtec garantie

Coldtec geeft op alle geleverde producten een volledige garantie van 2 jaar op onderdelen én installatie.

Fabrieksgarantie

Op alle producten van Mitsubishi Electric en Hisense zit een fabrieksgarantie van 5 jaar. Dit houdt in dat een onderdeel wat defect is kosteloos omgeruild mag worden tegen een nieuw onderdeel.

Geen omkijken naar onderhoud met ons onderhoudscontract

Het is mogelijk bij Coldtec een onderhoudscontract af te sluiten. Jaarlijks voeren we dan een inspectie en onderhoudsbeurt op uw airco’s uit. Hiermee signaleren wij snel eventuele slijtage en zijn we vaak dure reparaties voor. Ook maken we de installatie schoon zodat hij weer optimaal functioneert.

Interesse in ons onderhoudscontract? Stuur ons een mail of vraag ernaar bij de installatie.

Handige links