Cv-ketel en een warmtepomp

Bij onze hybride oplossing werkt de warmtepomp samen met uw cv-ketel. Voor sommige woningen is deze combinatie de beste duurzame oplossing.

Wat is een cv-ketel of hr-ketel?

Cv is een afkorting voor centrale verwarming. De ketel is onderdeel van een centrale verwarmingsinstallatie in huis. Deze installatie zorgt voor warmte via bijvoorbeeld radiatoren of vloerverwarming. Een combiketel zorgt tevens voor warme tapwater. Een hr-ketel is een hoog rendement ketel en zorgt voor een hoger rendement.

Nadelen van cv

Een cv-ketel heeft ook een aantal nadelen. Zo is een deze minder duurzaam als wanneer u een warmtepomp gebruikt voor uw woning. Een cv-ketel verbruikt gas, waardoor deze qua verbruik een duurder alternatief is dan de energie-efficiƫnte warmtepomp. De cv-ketel is wel goedkoper in aanschaf, maar u ontvangt geen subsidie op de aanschaf. En op de lange termijn bent u duurder uit, omdat een warmtepomp zichzelf terugverdient, maar een cv-ketel dat niet doet.

Cv in combinatie met een warmtepomp

Onze hybride warmtepomp is geheel elektrisch en werkd slim samen met uw bestaande cv-installatie. Zo wordt uw woning verwarmd door middel van de hybride warmtepomp, dus geheel elektrisch. Wanneer het buiten te koud wordt voor de warmtepomp om nog efficiƫnt te draaien, schakelt het systeem over op uw cv-ketel. Dit gebeurt overigens alleen bij extreem lage buitentemperaturen. Uw cv-ketel wordt ook nog ingezet voor uw warme tapwater.

Electric ready

Onze hybride oplossing is electric-ready. Dat betekent dat uw warmtepomp met een kleine en eenvoudige aanpassing omgebouwd kan worden naar een all-electric oplossing. Dat doen we door uw cv-ketel te verwijderen en hiervoor in de plaats een tapwaterboiler te plaatsen. Hiermee kunt u van het gas af en draait uw installatie op elektriciteit en/of aanwezige zonnepanelen.

Keuze cv-ketel of warmtepomp?

Ons advies zijn om u altijd goed te laten adviseren wanneer u wilt overstappen of twijfelt tussen een cv-ketel en een warmtepomp. Niet alle woningen zijn geschikt voor het plaatsen van een (all-electric) warmtepomp. Dat kan komen door de isolatiewaarde van uw woning, maar ook budget of beschikbare ruimte. Op een balkon of in een portiek is immers niet altijd voldoende ruimte voor de buitenunit van een warmtepomp. Onze adviseurs zijn experts op het gebied van de warmtepomp. Zij adviseren uw eerlijk over wat mogelijk is, wat kan en wat het gewenste resultaat is.