Oud huis of nieuwbouw en de warmtepomp

Hoe weet u of u bij de keuze voor de warmtepomp de juiste maakt? Dit hangt onder andere af van uw wensen, maar ook van de isolatiewaarde van uw woning. Er kan een groot verschil zijn in de isolatiewaarde van een nieuwbouwwoning of oud huis.

Nieuwbouw en de warmtepomp

Over het algemeen geldt de regel dat huizen die gebouwd zijn na het jaar 2000 zo goed zijn geïsoleerd dat een all-eletric warmtepomp automatische de beste keuze is. Uw isolatie is immers piekfijn op orde en zo kunt u met de keuze voor all-electric dus meteen van het gas af.

Energielabel (oud) huis en bouwjaar

De isolatiewaarde van uw huis, zien we terug in het energielabel. Zo hebben woningen van 2000 vaak een hoog energielabel. Voor het plaatsen van een warmtepomp is dit energielabel van belang, omdat het aantoont hoe energiezuinig en dus hoe goed geïsoleerd uw woning is. Hoe meer duurzame oplossingen u in uw woning toepast, hoe hoger uw label wordt. U kunt via deze link eenvoudig het energielabel van uw woning checken, wanneer u verduurzaming zou doorvoeren.

Oud of ouder huis

Over het algemeen hebben oudere huizen een lager energielabel. Wat overigens niet wil zeggen dat een warmtepomp voor een oude of oudere woning meteen geen oplossing is. Veel van onze klanten wonen in oude huizen en hebben met de hybride warmtepomp een comfortabele oplossing voor hun woning gevonden. Omdat deze electric-ready is, blijft de mogelijkheid om later, zonder grote investering of moeite, te switchen naar all-electric.

Advies

De keuze voor de juiste oplossing valt en staat met gedegen advies. Onze expert zijn niet alleen professioneel opgeleid, ze hebben ook jarenlange ervaring met het plaatsen van warmtepompen en klimaatsystemen. Er is weinig wat ze nog niet gezien hebben. En daarom hebben we overal een advies of oplossing voor.