Gezondheid en airco

Vroeger werd airco geassocieerd met verkoudheid en droge ogen. Met de hedendaagse moderne apparaten heb je die klachten niet meer. Maar de vraag blijft; hoe kan airconditioning in uw huis bijdragen aan uw gezondheid. We zetten het een en ander voor u op een rij.

Prettige temperaturen

Zet de airco op hete dagen niet te koud en op koude dagen niet te warm. Het verschil met de buitenlucht kan dan onaangenaam aanvoelen. Wat te warm of te koud is, is per persoon verschillend. Wel bewezen is dat een groot temperatuurverschil er niet voor kan zorgen dat u ziek wordt. De oorzaak van verkoudheid en griep is een virus, niet een plotselinge verandering van temperatuur of het gevoel op de tocht te zitten. Wel kan dit onaangenaam aanvoelen.

Luchtvochtigheid en airco

Naast koelen en verwarmen, kan uw airco ook bijdragen aan het ontvochtigen van uw huis, met een beter luchtkwaliteit tot gevolg.  Een goede luchtvochtigheid zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, het voorkomt ook schimmelvorming in huis. Een binnenklimaat wat prettig aanvoelt heeft ook positief effect op een (droge) huid, ogen en keel.

Filter en virussen zoals Corona

Virologen en wetenschappers zijn het eens dat het ventileren van ruimten de verspreiding van virussen die onder andere via de lucht worden overgedragen helpt te voorkomen. Niet voor niets wordt er door de Rijksoverheid op gehamerd om goed te ventileren.

Het filter op uw airco

De filters op de airco’s van Mitsubishi Electric zijn zo ontworpen dat ze in pollen en stof uit de lucht filteren. Ook schadelijke stoffen van luchtverontreiniging en vuil worden door het filter geweerd uit huis. Bij sommige modellen gaat de filtering zelfs nog een stap verder. De kwaliteit van de filters valt of staat echter met goed onderhoud en gebruik. Maak uw filters dus regelmatig schoon, volgens de instructies in uw handleiding.

Het Nano-Platinum filter

voor de EF-serie van Mitsubishi Electric

Het Nano-platinum filter heeft grote antibacteriële en deodoriserende eigenschappen. Hierdoor wordt niet alleen de luchtkwaliteit verbetert, maar ook bacteriën en virussen geëlimineerd.

Plasma Quad Plus filter

voor de LN-serie van Mitsubishi Electric

Het Plasma Quad Plus filter maakt bacteriën en virussen in de lucht onschadelijk. Daarnaast filter het schimmels en rondzwevende kleine deeltjes, allergenen, stof en huismijt.

Airco en je gezondheid

  • optimale luchtkwaliteit
  • goede luchtvochtigheid
  • draagt bij aan voorkoming verspreiding virussen
  • filteren pollen, stof en vuil
  • houdt luchtverontreiniging en vuil tegen

Anti-Corona filter

Met het nieuwe innovatieve filter van Mitsubishi Electric gaan we nog een stap verder naar gezonde lucht in huis; het zuivert de lucht van bacteriën en virussen. Dat geldt ook voor het corona-virus, wat we ook kennen als Covid-19. Lees meer over het speciale filter.