Energielabel airco

Op al uw huishoudelijke apparaten vindt u een energielabel. Dit label is in Nederland verplicht en geeft informatie over het energieverbruik van het betreffende apparaat. Bij apparaten die water gebruiken, zoals wasmachines en vaatwasser, vindt u ook informatie over het waterverbruik op het label.

Energieklassen

De energieklasse op het label geeft aan hoe energiezuinig een apparaat dan wel of niet is. De labels lopen van G (het minst zuinig) tot A (het zuinigste), waarin we ook nog onderscheid maken tussen A+, A++ en A+++, waarin de laatste de meest zuinige energieklasse in Nederland is voor huishoudelijke apparaten.

Energiezuinige airco’s

Bij de aanschaf van een airco is het dus verstandig te kijken naar de energieklasse van het apparaat. Coldtec levert alleen airco’s van topkwaliteit en dat ziet u ook terug in de energieklasse. Al onze modellen hebben klasse A++ en zelfs A+++. Dat wil dus zeggen dat ze de meest efficiënte keuze in de markt zijn en een relatief laag energieverbruik hebben. Dat ziet u ook terug in uw stroomverbruik.

ModelEnergielabel
HR-serieA++
AP-serieA+++
EF-serieA+++
LN-serieA+++

Stroomgroep

Omdat de airco’s van Mitsubishi Electric zeer zuinig zijn, is een extra groep veelal niet nodig. De airco draait nagenoeg nooit op vol vermogen omdat het apparaat naar gelang de temperatuur in de ruimte de gewenste hoogte of laagte bereikt, het vermogen van het apparaat naar een laag niveau zakt. De airco hoeft immers alleen nog maar warme lucht aan of af te voeren en geen vermogen meer in te zetten om de ruimte koel of warm te krijgen.

Handige tips voor een energiezuinige airco:

  • Let op het energielabel
  • Kies een vaste airco. Een mobiele airco is een grote energieslurper
  • Zorg bij koelen of verwarmen voor een niet al te groot verschil met de buitentemperatuur.
  • Houd de deuren en ramen gesloten wanneer u uw airco aanzet. De airco zorgt immers ook al voor gefilterde frisse lucht.
  • Laat jaarlijks onderhoud aan uw airco uitvoeren door een professional. Zo blijft het apparaat efficiënt werken, waarmee u dus ook weer energie bespaart.