Wifi bediening van de warmtepomp

Wilt u gemakkelijk uw warmtepomp (of airco) bedienen vanaf de bank, onderweg of meteen bij het opstaan? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor het verbinden van de installaties in uw woning met uw telefoon, tablet of Google Nest.

Google Nest en bediening van uw warmtepomp

Het is mogelijk een Google Nest thermostaat aan te sluiten op uw warmtepomp. Zo kan uw klimaatsysteem onderdeel worden van Google Home, een domotica systeem voor de besturing van elektrische apparaten in huis. Denk hier bijvoorbeeld aan licht, tv, geluid, maar ook uw verwarming.

De Google Nest thermostaat is zelflerend. Dat wil zeggen dat hij zichzelf kan programmeren op basis van eerder verrichte handelingen. En dat doet hij al vanaf een week na gebruik. U kunt via Google Nest uw apparaten besturen via uw telefoon, tablet of zelfs stem.

Draadloze bediening van uw warmtepomp via MELCloud

Coldtec levert warmtepompen van het merk Mitsubishi Electric. Deze kunnen door middel van WIFI verbonden worden met de MELCloud app die u kosteloos op uw telefoon, tablet of computer kunt installeren. Met de app kunt u niet alleen uw warmtepomp instellen, zelfs als u van huis bent, maar ook kunt u door middel van handige overzichten uw rendement en besparing in de gaten houden. 

Zowel met de MELcloud app als met Google Nest kunt u eenvoudig de verwarming bedienen, timers instellen en uw gebruik en besparing monitoren.

De MEL Cloud app installeren

Wanneer uw gebruik wilt maken van de MELCloud app, zal uw installateur zorg dragen voor een WIFI connectie vanaf uw warmtepomp. U kunt de MELCloud app gratis downloaden op uw telefoon of tablet of via uw computer gaan naar https://app.melcloud.com. Wanneer u daar een account aanmaakt en uw klimaatinstallatie hieraan koppelt, kunt u voortaan gebruik maken van de handige app. U heeft hiervoor geen abonnement nodig.

De MEL Cloud app werkt zowel op tablet als mobiel

Voordelen

  • centrale toegang tot al uw klimaatsystemen: van warmtepomp tot airco
  • altijd en overal toegang tot uw binnenklimaat
  • handige timers en schema’s die zich aanpassen aan uw dagritme
  • makkelijk in te stellen bij een weekje vakantie
  • past zich aan aan het weer buiten
  • inzicht in energieverbruik en besparingen
  • melding bij storing