Installatie van uw warmtepomp

U hebt uw keuze gemaakt en uw afspraak voor de installatie staat. Wat kunt u tijdens de installatie verwachten?

Maak meteen een afspraak

Door de grote vraag naar warmtepompen kan het zijn dat u even moet wachten voordat uw warmtepomp geïnstalleerd kan worden. Gelukkig hebben wij op dit moment geen leveringsproblemen en voldoende warmtepompen op voorraad. Ondanks dat wij efficiënt plannen en een groot team hebben, is de vraag bij ons echter ook enorm. Hierdoor kan het soms even wachten voordat de installatie is ingepland. Ons advies is dan dus ook; weet u wat u wil? Wacht dan niet met het maken van een afspraak.

De installatie van de warmtepomp

De installatie van een warmtepomp neemt gemiddeld anderhalf tot twee werkdagen in beslag. En daarbij benadrukken wij het woord gemiddeld. Afhankelijk van uw situatie, uw huis, de locatie van de binnen- en buitenunit en het verwijderen of aansluiten op uw cv-ketel, duurt het wellicht iets langer of korter. Wat we wel zeker weten is dat wij niet weggaan voordat alles naar tevredenheid werkt en is opgeruimd.

Locatie van de warmtepomp

Tijdens het adviesgesprek besteden wij al veel aandacht aan de locatie van zowel uw binnen- als uw buitenunit. Er zijn hier immers aardig wat factoren van belang. Denk aan esthetiek. Binnen plaatsen we de unit vaak in een berging, kelder of op zolder. Ook buiten plaatsen wij de unit het liefst op een zo onopvallend mogelijk plek. Geluid speelt hierbij een rol. Want hoewel onze buitenunits tot de stilste uit de markt behoren, proberen wij elk hoorbaar geluid te voorkomen. Daarnaast heeft de buitenunit voldoende toevoer van lucht nodig; zonder lucht kan de unit immers niet efficiënt werken. Een laatste factor van belang is de afstand tussen de binnen- en de buitenunit. Die proberen we, idealiter, zo klein mogelijk te houden.

Vergunning voor installatie

In uitzonderlijke gevallen, zoals wanneer de buitenunit bijvoorbeeld aan de gevel moet worden bevestigd, is een vergunning van de gemeente noodzakelijk. Dit omdat de plaatsing invloed heeft op het aangezicht van de straat. Vraag dus bij uw gemeente na of dit voor uw situatie geldt.

Stroomgroepen bij installatie warmtepomp

Tijdens het adviesgesprek lopen we ook met u door uw meterkast. Soms is het nodig voor de warmtepomp een aparte stroomgroep te maken. Dit heeft te maken met de bestaande situatie en het vermogen van de door u aangeschafte warmtepomp. Onze experts kunnen u hiervoor goed van advies voorzien.

Deskundige installatie

De consumentenbond zou het wat ons betreft niet beter kunnen verwoorden: “Een warmtepomp moet zonder problemen 20 jaar meekunnen. Vakkundige installatie en onderhoud zijn dan wel belangrijk”. Een conclusie die wij onderschrijven. Zo zijn onze installateurs allemaal gecertificeerde vakprofessionals. En dat geeft toch een fijn gevoel.

Checklist

  • wacht niet te lang
  • bepaal de locatie met onze adviseur
  • check of u een vergunning nodig heeft
  • check of u extra stroomgroep nodig heeft