Geluidsniveau airco

Bij de aanschaf van een airco is het geluidsniveau dat zowel de binnen- als buitenunit produceert een belangrijke factor in de keuze van onze klanten. Vroeger maakte airco’s aardig wat lawaai. Maar door innovatieve methoden zijn moderne airco’s een stuk stiller. De airco’s die Coldtec levert zijn zelfs fluisterstil.

Zeer laag geluidsniveau airco

Mitsubishi Electric is innovatief marktleider. Zo lukt het keer op keer om zowel binnen- als buitenunits te ontwikkelen met een zeer laag geluidsniveau. De airco’s die wij leveren produceren gemiddeld 20 dB aan geluid. En dat is bijzonder weinig. We zouden kunnen zeggen dat de airco zelf zo goed als stil is. Het enige geluid wat u hoort is de verplaatsing van de lucht. Het geluid van een buitenunit valt in de meeste gevallen weg in de omgevingsgeluiden. U kunt het geluid van een buitenunit vergelijken met het geluid van een gemiddelde koelkast.

GeluidsbronGeluidsniveau
Ruisen van boomblaadjes20 dB
Airco’s van Coldtec20 dB
Kwakende kikkers60 dB
Deurbel80 dB
Föhn85 dB
Stofzuiger90 dB
Snurkentussen 80 en 110 dB
Kettingzaag105 dB

Hoe stil is fluisterstil?

Wist u trouwens dat onze airco’s met slechts 20 dB (decibel) fluisterstil zijn? Nu zegt 20 dB u wellicht niet zoveel, maar wist u dat een gemiddelde deurbel 80 dB geluid produceert? Dat is meer dan kwakende kikkers met 60 dB. Een concert levert 100 dB aan geluid op, wat bijna net zo hard is als snurken; tussen de 80 en 110 dB. En dacht u dat de kettingzaag bij de toppers zou horen, met 105 dB? Een MP3 speler kan harder, tot wel 120 dB.

Met hun 20 dB valt het geluid van een airco dus veelal weg in het omgevingsgeluid. En dat is een geruststellende gedachte. Zeker nu u weet dat het geluid van pratende mensen al rond de 60 dB ligt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de innovatieve airco’s die Coldtec levert? En de modellen met elkaar vergelijken? Wij maakten een handig overzicht voor u.