De installatie van uw airco

U heeft uw keuze gemaakt en de installatie afspraak is gemaakt. Wat kunt u verder verwachten?

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werking

Een airco bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Het buitendeel zuigt buitenlucht aan en laat koelmiddel condenseren. Door het temperatuurverschil dat ontstaat kan er gekoeld of verwarmd worden.

Tijdsduur

Het installeren van een airco kost ongeveer een dagdeel per ruimte. Heeft u bijvoorbeeld vier ruimten gekozen? Houdt er dan rekening mee dat de installatie twee volle dagen duurt.

 

 

 

 
 

 

 

 

De installatie in stappen

 

 

 
January 1, 2019

Stap 1: Het binnendeel

We beginnen met de montage van het binnendeel. Deze hangen we op de juiste plaats. Het is belangrijk de binnenunit zo hoog mogelijk in de ruimte te plaatsen. Zo is hij het meest efficiënt.

 
Stap 1

 
January 1, 2019

Stap 2: De leidingen

Na het plaatsen van het binnendeel plaatsen we de leiding van het binnen- naar het buitendeel. Deze leiding gaan door de muur en worden afgewerkt in een kokerprofiel.

 
Stap 2

 
January 1, 2019

Stap 3: Het buitendeel

Voor het plaatsen van het buitendeel zijn drie opties: op de dakkapel, aan de muur met een beugel of op de begane grond of afdak. Voor het kokerprofiel waar de koelleiding in verwerkt worden, zijn verschillende kleuren beschikbaar zodat de afwerking netjes bij uw huis past.

 
Stap 3

 
January 1, 2019

Stap 4: Afpersen, vacumeren en vullen

Uw airco wordt gevuld met koudemiddel volgens wet- en regelgeving. Dit mag niet iedereen zomaar uitvoeren omdat koudemiddel niet zomaar in de buitenlucht mag komen. Voordat we gaan vullen, persen we de leidingen met speciaal gereedschap af en testen het systeem door vacuümdruk op de installatie te zetten.

 
Stap 4

 
January 1, 2019

Stap 5: Gereed!

De airco is aangesloten. Uiteraard vertrekken wij niet zonder onze rommel op te ruimen en u een uitgebreide instructie te geven. Veel plezier van uw airco!

 
Stap 5
 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

Handige links