Warmtepompen

Een warmtepomp kan voor uw pand een interessante investering zijn. Stoppen met het gebruik van aardgas levert u namelijk een flinke kostenbesparing op en het is ook nog eens goed voor de toekomst van de aarde. Bovendien zijn er voor de meeste warmtepompsystemen interessante subsidies.

Hoog rendement

De warmtepomp is de ideale vervanging voor de cv-ketel. Waar het rendement van een cv-ketel ongeveer tussen de 80 en 100% ligt, is het rendement van warmtepompen ongeveer 400%. Dat betekent dat een warmtepomp met 1kW opgenomen vermogen wel tot 4kW kan verwarmen. Hierbij verbruikt de warmtepomp dus geen gas, maar enkel elektriciteit.

Een warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming in elke denkbare bedrijfsruimte maar kan ook zorgen voor warm tapwater. Een warmtepomp is daarom onmisbaar voor winkels, scholen, hotels, gezondheidscentra, kantoorgebouwen en andere bedrijfspanden.

Voordelen van een warmtepomp

Voordeliger verwarmen
Warm tapwater
Hoog rendement
Volledig elektrisch
Geen aardgas nodig

Verwarming en warm tapwater

Een warmtepomp bestaat altijd uit 1 of meer, al dan niet gekoppelde buitenunits en 1 of meer binnenunits. Een binnenunit zorgt ervoor dat het verwarmingswater of tapwater op de juiste temperatuur wordt gebracht. Naast de binnenunit wordt voor het tapwater ook een tapwaterboiler geïnstalleerd en voor het verwarmingswater een buffervat.