Er wordt veel over gesproken: warmtepompen. Ook voor uw bedrijf kan een warmtepomp een interessante investering zijn. Stoppen met het gebruik van aardgas levert u namelijk een flinke kostenbesparing op en het is ook nog eens goed voor de toekomst van de aarde. Bovendien zijn er voor de meeste warmtepompsystemen interessante subsidies.

Waarom een warmtepomp in mijn bedrijfspand?

In principe is een airconditioning ook een warmtepomp, maar de warmtepomp waar iedereen op dit moment over praat is een warmtepomp die zorgt voor verwarming en warmwatervoorziening. De techniek is niet nieuw en inmiddels erg veilig en betrouwbaar.

De warmtepomp is de ideale vervanging voor de cv-ketel. Waar het rendement van een cv-ketel ongeveer tussen de 80 en 100% ligt, is het rendement van de warmtepomp ongeveer 400%. Dat betekent dat een warmtepomp met 1kW opgenomen vermogen wel tot 4kW kan verwarmen. Hierbij verbruikt de warmtepomp dus geen gas, maar enkel elektriciteit.

Juist in een tijd waarin gas alsmaar duurder wordt, is de aanschaf van een warmtepomp dus een slimme en duurzame investering.

Een warmtepomp voor elke ruimte

Een warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming in elke denkbare bedrijfsruimte maar kan ook zorgen voor warm tapwater. Een warmtepomp is daarom onmisbaar voor winkels, scholen, hotels, gezondheidscentra, kantoorgebouwen en andere bedrijfspanden.

Een warmtepomp bestaat altijd uit 1 of meer, al dan niet gekoppelde buitenunits en 1 of meer binnenunits. Een binnenunit zorgt ervoor dat het verwarmingswater of tapwater op de juiste temperatuur wordt gebracht. Naast de binnenunit wordt voor het tapwater ook een tapwaterboiler geïnstalleerd en voor het verwarmingswater een buffervat.

De warmtepomp is doorgaans te bedienen met een bedrade wandbediening of via WiFi met een app.

Uitgelicht project

Complete W-installatie voor gymzaal Rhoon

Recent installeerden we een VRF-systeem en verzorgden de complete W-installatie voor een gymzaal in Rhoon.