Coldtec w-installatie vanaf fundament

In de context van mond-, kaak- en aangezichtsbehandeling is professionaliteit en betrouwbaarheid van essentieel belang. Dat geldt ook voor de nodige werktuigkundige- en klimaatinstallaties. Voor de nieuwe MKA poli in Nijkerk was er behoefte aan een duurzame totaaloplossing. In nauwe samenwerking met verschillende partijen, waaronder bouwkundig aannemer DIJKHAM bouw uit Nijkerk, stond Coldtec klaar om de uitdaging aan te gaan.

Complete oplossing

Vanaf november 2023 is Coldtec onder leiding van projectmanager Shawn Hoogesteger en met toegewijde monteurs, waaronder Dammis en Mark, de uitvoering van de werkzaamheden gestart. Dankzij nauwe samenwerking met alle betrokken partijen verliep het project soepel, met een nadruk op veiligheid, communicatie en nauwkeurigheid. ‘Een project vol met diversiteit en verschillende technieken die samen komen. Een leuke uitdaging waar Coldtec met trots op terug kan kijken,’ aldus Dammis.

Coldtec heeft een uitgebreide totaaloplossing geboden voor de MKA poli. Dit omvatte onder andere de installatie van een geheel nieuw WTW-systeem van Western, inclusief CO2-regelingen en ruimteregelingen. Daarnaast is er een Mitsubishi Electric R2 VRF-systeem geplaatst om alle ruimtes gelijktijdig te koelen of te verwarmen. Een lucht-water systeem werd ook geïnstalleerd voor het verwarmen van de vloerverwarming. De elektrische installaties omvatten standaard gebouwinstallaties tot aan brandmeld- en inbraakinstallaties. Specifiek voor de behandelstoelen werden perslucht- en vacuümleidingen voorzien.

Service en onderhoud

Voor MKA chirurgie in Nijkerk is kwaliteit van groot belang en bij een hoogwaardige installatie hoort ook service en onderhoud. Coldtec begrijpt dit en biedt daarom jaarlijks onderhoud aan de volledige installatie aan. We zijn er trots op om een betrouwbare partner te zijn voor de MKA poli.

Lees meer over dit project in het magazine Bouwen in Gelderland.