Binnen- en buitendeel van uw airco

Een split-airco bestaat uit een binnen- en een buitendeel. De twee delen staan in verbinding met elkaar. Het buitendeel wordt ook wel de buitenunit genoemd, het binnendeel de binnenunit.

Het binnendeel van de airco

Het binnendeel bevestigen wij in uw binnenruimte tegen de wand. Voor een optimale werking, plaatsen wij het binnendeel liefst zo hoog mogelijk, met een kleine ruimte tussen de unit en het plafond.

Het buitendeel van de airco

Afhankelijk van uw woning, plaatsen wij het buitendeel op de minst opvallende plaats. Voor het plaatsen van het buitendeel zijn drie opties: op een dakkapel, aan de muur met een beugel of op de begane grond of afdak. Voor het kokerprofiel waar de koelleiding in verwerkt worden, zijn verschillende kleuren beschikbaar zodat de afwerking netjes bij uw huis past. Het is ook mogelijk de buitenunit te voorzien van een evolar cover.

Als een warmtepomp

Een splits airco werkt als een soort warmtepomp. Het koudemiddel dat in de leiding van de airco zit heeft als eigenschap te verdampen als het warmte opneemt. Hierdoor kan de airco warmte of kou uit de lucht onttrekken en gekoelde of verwarmde lucht de binnenruimte in te blazen. De binnen geblazen lucht passeert het filter, waardoor stof en vervuiling worden tegengehouden.

binnenunit buitenunit airco