Airco op zolder

Met name in de zomer kan de temperatuur op zolder behoorlijk oplopen. Dat komt niet alleen doordat de zolder direct onder het dak ligt waar de zon op schijnt, maar ook doordat warme lucht opstijgt. De zolder is dus per definitie de warmste ruimte van het huis. Dat kan behoorlijk veel ongemak veroorzaken tijdens de warmere maanden van het jaar, zeker wanneer u de zolder gebruikt als slaapkamer, thuiskantoor of atelier. Gelukkig kunt u bij Coldtec terecht voor een airco voor zolder.

Wat is de meest geschikte airco voor zolder?

Een split unit is een bijzonder geschikte airco voor zolder. De binnenunit kan eenvoudig op zolder geïnstalleerd worden, zowel onder een schuin dak als onder een dakkapel. De buitenunit kan aan de buitengevel of op de dakkapel geplaatst worden. Dit soort split airco systemen zijn niet alleen aanzienlijk stiller en energiezuiniger dan een mobiele airco, ze bieden ook veel meer mogelijkheden. Met een split airco kunt u namelijk ook ventileren, de luchtvochtigheid te regelen en zelfs de zolder verwarmen. Op die manier bent u met één systeem het hele jaar door verzekerd van een aangenaam binnenklimaat op zolder.

Heeft u niet alleen op zolder maar ook elders in huis behoefte aan airconditioning? Dan is airco voor meerdere kamers aan te raden, in de vorm van een zogeheten multi split systeem. Hierbij worden meerdere ruimtes voorzien van een enkele binnenunit. Hoewel elke binnenunit op dezelfde buitenunit wordt aangesloten, zijn ze wel afzonderlijk te bedienen.

Hoe behaal ik het beste rendement met een zolder airco?

U kunt het rendement van een zolder airco maximaliseren door de zolderruimte goed te isoleren, als dat nog niet gebeurd is. Een zolder isoleren hoeft zeker niet duur of ingewikkeld te zijn; het dak kan vaak vrij eenvoudig van binnenuit geïsoleerd worden. Dakisolatie helpt ’s zomers om de ergste warmte buiten te houden en voorkomt tijdens de koude wintermaanden dat er te veel warmte kan ontsnappen.

Ja, ik wil airco op zolder

Bent u inmiddels overtuigd door de voordelen van een airco voor zolder? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Coldtec! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met een passend aanbod. Heeft u specifieke vragen over onze diensten of producten? Maak dan even een afspraak voor een telefonisch of online gesprek.

Offerte aanvragen

Meer informatie of vragen?

Antwoorden op de meeste gestelde vragen vindt u hier. U kunt ook altijd een mail sturen met uw vragen naar vragen@coldtec.nl.